luni, 25 octombrie 2010

We don’t need no halloween !!!



mda...peste tot oferte la porcarii de halloween: masti, scheleti, dinti de vampiri&co.
nu stiu altii cum sunt, dar eu fac parte din categoria revoltatilor de noul ambalaj rom. ma rog, reclamele alea au fost atat de...prea... incat ma intreb cine nu s-a revoltat. in fine, asta cu romul e poveste lunga, as avea multe de spus, mai ales despre revenirea la vechiul ambalaj, care ma asteptam sa fie diferita. oricum, altceva ma apucasem sa scriu.
desi e magic de valentine's day, cu sticle de vin cu etichete speciale, cu reduceri la bomboane fine din ciocolata, cu multe chestii ok in afara de plusuri roz si...(nu stiu care e antonimul lui afrodisiac, dar asta e impresia pe care mi-o lasa), nu inteleg de ce nu suntem capabili sa il actualizam pe dragobica al nostru. adica io, ca roman, sunt atat de lipsit de inspiratie incat sa nu gasesc chestii ok de facut de dragobete in aceasta era moderna, in afara de stirile TV despre ce faceau strabunicii?
no, sunt de acord ca suna usor paniu dragobete, dar nici ziua lui Valentin nu e vreun nume sa te dea pe spate.
ma rog, iar m-am apucat sa vorbesc de altele, revenim la sezonul de fata.
in primul rand, pana azi n-am stiut care e semnificatia zilei de Halloween si nici acum, cand stiu, nu simt vreun impuls de a sarbatori o poveste cu un jack care l-a pacalit pe diavol sa urce in copac si fiindca n-a procedat cu onestitate, n-a mai fost primit in rai si fiindca l-a pacalit pe tartorul in persoana, nici viza de iad nu a primit-o, asa ca s-a ales cu o lumanare intr-un nap, ca sa tina mai mult lumina cu care se tot plimba prin intuneric. adica...ma intelegeti???
prefer sa ma amuz cu Ivan si pasol na turbinca, ciorti! n-o fi nici Ivan roman, dar macar cu povestea asta am crescut, face parte din formarea mea, am amintiri din perioada in care mi-a citit-o mama si apoi din perioada in care am citit-o eu si stiu si acum coperta cartii de povesti nemuritoare, vol 22.
si nu, nu propun o sarbatoare a lui Ivan, turbinca's day, cum ar veni. ziceam doar ca nici macar nu e spectaculoasa legenda din spatele Halloweenului, in asa fel incat sa o inghit mai usor.

deci nimic pe tema asta la atelier!!! clar!
in schimb, cererea publicului s-a manifestat in sensul asta. prin urmare, sarbatorim aceasta frumoasa zi de toamna cat mai romaneste cu putinta :)
la mine la tara toamna se scobesc dovleci si se fac felinare si stau copiii pe drum noaptea cu lumanarele aprinse, sa atraga fluturi de noapte. care or mai sta, ca acum tot ce e posibil sa prefere un film de groaza, ca deh, de cand cu cablu si net n-am mai vazut sotroane desenate pe strada si nici macar vreun teren de tenis de picior. ma rog, fiecare cu tineretea lui :)

sa revenim din nou. sambata, 30 octombrie, la atelierul nostru din str Madrid, nr 6, va asteptam piticii cu dovleci autohtoni, adevarati, nu d-aia de placinta, ca e pacat de ei :), sa-i transformam in felinare, sa-i desenam si sa le dam nume, trasaturi si lumina. pentru bunastarea generala, punem la bataie briose (de data asta comestibile, nu din ipsos) numai bune de ornat, sa aveti ce sa oferiti in cazul in care va bate vreun american la usa, sa va zica trick or treat :)

intamplarea se va petrece dupa cum urmeaza: 10-12 repriza 1 si 15-17.00 schimbul doi.
duminica idem. cum suna! poate facem un curs de facut oracole, peste vreo 10 ani s-ar putea sa ma imbogatesc cu un curs despre asemenea practici antice :))

PS: briosele vor fi reteta proprie, cu crema de dovleac (da, de placinta in cazul asta), in asa fel incat sa vorbim mai mult despre tipurile de dovleci si diversele lor intrebuintari.
PS2: nu uitati sa ii imbracati pe cei mici cu hainute care sa tina la tavaleala, ca ne murdarim rau, ca de obicei :)
PS3: briosele le ornam aici, nu instig la dezastre in bucatariile de acasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu