sâmbătă, 14 august 2010

cursuri gratuite

vestea buna este pentru aceia care au ezitat sa isi inscrie piticii si au amanat din diverse motive.

unii s-au gandit la bani, chiar spunandu-ne ca sunt cam multi...
inainte de a incepe cursurile din atelier am facut mai intai o analiza a tarifelor percepute in piata pentru activitati similare.
asa cum probabil parintii au observat, nu sunt foarte multe initiative similare. am incercat in aceasta privinta sa comparam materialele si temele oferite de noi, in raport cu suma oferita. in aceasta privinta costul stabilit de noi pentru o intalnire nu este mai mare decat suma ceruta in cadrul activitatilor de acest gen, desfasurate in acest moment in Bucuresti.

in schimb, am incercat sa ne diferentiem, sa cautam acel ceva care sa multumeasca parintii, sa bucure copiii, sa-i ajute sa obtina rezultate de care sa se mandreasca, sa-i tina la masa alaturi de prietenii pe care si-i fac la noi.
pana acum, cei care au considerat ca este o suma destul de mare, insa au venit, ne-au spus la final ca ne-au subestimat :) si ca intr-adevar acesti bani isi gasesc justificarea, ceea ce ne-a bucurat.

sunt destul de multe elemente incluse intr-un curs, de la chirie, pana la materiale mici, farfurii, creioane, pensule si altele, inclusiv mult timp petrecut la calculator, in fata masinii de cusut, in pregatirea salii inaintea unui curs, ca sa nu mai spun ce tambalau e intre doua cursuri, mai ales intre unul de gatit, dupa care trebuie sa curatam sala si unul de pictura pe sticla, cand trebuie sa schimbam sorturile, materialele, masa, muzica, atitudinea...

in privinta asta nu este deloc bussinesul anului, insa n-am vrea sa diminuam numarul de materiale, sau calitatea, sau atentia la detalii. bineinteles, suntem la inceput si ne asumam acest lucru, sunt extrem de multe lucruri pe care le invatam din mers, ceea ce consideram a fi universal valabil si nu cred sa fie vreun moment in care sa nu se mai intample acesta.

dincolo de achizitiile unui copil ca urmare a unei activitati artistice, cum ar fi pictura, consider ca este o diferenta intre o farfurie de unica folosinta pictata cu tempera si o farfurie din sticla, pictata cu acuarele speciale, finisata cu contur profesional...
actul in sine este relativ acelasi, pentru ca un copil de 5 ani probabil sesizeaza diferenta intr-o masura destul de mica, insa satisfactiile pe care le are ca urmare a reactiilor celor din jur la vederea unui astfel de obiect, ii confera mult mai multa incredere in propriile forte si posibilitati.

Antonia, una din fetitele de la Atelier, merge de cateva luni bune la judo. pentru a veni la noi in week-end a trebuit sa se invoiasca de la judo, unde a dus apoi farfuria si paharul pictate la noi, pentru a-i arata lui sensei ce a facut cat a lipsit.

nu stiu daca va puteti imagina entuziasmul si mandria cu care mi-a povestit ca a chemat-o sensei sa-i spuna ca are telente ascunse...
o gluma simpatica a unui adult, care a facut un compliment unei fetite, in fond. insa pentru ea au insemnat atat de mult cuvintele lui si mai apoi curiozitatea colegilor de la judo, carora nu le venea sa creada ca le-a pictat singura!

pentru astfel de detalii punem accent pe materiale speciale, pentru linistea copiilor am ales acest spatiu care le este cunoscut, seamana poate cu gradinita multora, atenuand mare parte din retinerea pe care o au cei mici atunci cand merg intr-un loc nou, unde toti adultii si copiii le sunt necunoscuti.
pentru cei care nu s-au gandit la bani, insa au considerat ca nu prea au ce avantaj sa le aduca aceste ateliere copiilor, as vrea sa amintesc doar cate ocazii sunt create de noi aici pentru a invata ceva nou.

nu intamplator bonetele si sorturile sunt facute din culori diferite, de dimensiuni diferite! va imaginati ca un copil ar trebui sa aleaga intre boneta rosie pe care si-o doreste, insa ii este mica si una potrivita pentru capsorul lui, dar albastra?
si acesta este doar un exemplu, putem continua cu locul ales la masa, cu situatiile in care ei au preluat exemplul altor copii si i-au ajutat pe cei mici. au invatat sa se complimenteze reciproc, sa se bucure ca un coleg a pictat acelasi model, in loc sa se incrunte ca "a copiat dupa farfuria meaaa!" :)

tintim motricitatea copiilor, atitudinea lor intr-un grup,dorinta lor de a se implica, de a incerca ceva nou, de a intelege ca un coleg mai mare poate folosi curatatorul de legume, insa el ar trebui sa accepte ajutorul meu, interventia unui baietel care povesteste ca el s-a zgariat cand era mai mic cu un curatator la fel, cooperarea lor, dorinta de a vorbi cu noi, de a se integra alaturi de cei mici, de a-si chema mai apoi parintii sa vada ce au facut ei alaturi de noi si de colegii lor.
nu ne propunem sa ii facem pictori, actori, fotografi, sculptori, bucatari, croitori, cantareti la finalul atelierelor.
ne propunem sa se insuflam convingerea ca pot face orice si-ar dori, ca pot incerca orice activitate, iar la final, daca le place, pot incerca sa aprofundeze si sa-si dezvolte un talent sau altul.
dar important e sa le placa sincer, sa capete curajul de a vedea daca sunt fericiti facand o activitate, sa capete certitudinea ca sunt sprijiniti sa incerce, sa ia in serios o activitate placuta, care trebuie inceputa si terminata, insa nu pentru nota, ci pentru bucuria de a lucra alaturi de ceilalti copii, pentru linistea ca n-au ce sa sparga in bucatarie, ca n-au ce sa pateze cu acuarele, ca nu e nimic daca sparg pe podea un balon plin cu apa, pentru zambet si pentru relaxare, pentru bucuria de a face.

de aceea, in aceasta saptamana, in zilele de luni, marti si miercuri, va invitam pe toti la atelier!
particioarea tuturor copiilor noi la primul curs din atelierul nostru este gratuita in aceste zile.
daca ati ezitat sa veniti datorita unui motiv amintit de mine, sau a oricarui altul, acum puteti face o incercare, care cred sincer ca va convinge!

prin urmare, marele anunt este acesta: in oricare din zilele de luni, marti si miercuri (16, 17 si 18 august), primul curs la care participa orice copil este gratuit.
reducerea pe care am anuntat-o inca de la inceput, de 20% pentru copiii recomandati de dumneavoastra, ramane valabila si se cumuleaza cu aceasta, in asa fel incat un copil nou inscris care vine alaturi de alti prieteni de-ai lui, beneficiaza de o reducere de 20% pentru fiecare, pe care o sa o aplicam la imediat urmatorul curs la care va veni (asta pentru ca primul, este asa am mai spus, gratuit).

va rog sa-mi trimiteti inscrierile cat mai repede, in asa fel incat sa pot mentine un numar redus de copii in fiecare grupa (maaaxim 7).
in aceste zile organizam cursul de gatit, de pictura pe sticla, de explorare senzoriala, de modelat lut si de reciclat materiale, prin urmare alegeti unul si dati-ne de veste!
programul il vom afisa in cursul acestei zile, deoarece astazi putem posta doar intre ateliere.

va astept cu drag pe toti si sper ca vestea noastra sa fie o bucurie pentru cei care au avut orice motiv sa ezite sa ne treaca pragul!

o zi frumoasa tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu